Velp voor Oranje bedankt haar commissieleden

Jaarlijks zetten veel vrijwilligers zich in voor het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten van Velp voor Oranje. De vereniging blijft dit kunnen doen bij de gratie van actieve en enthousiaste Velpenaren. Om die reden nodigde het bestuur commissieleden en vertegenwoordigers van meewerkende verenigingen uit voor een gezellig samenzijn bij de Oranjerie van Kasteel Rosendael.

Met het prachtige decor van Kasteel Rosendael op de achtergrond bedankte Velp voor Oranje vandaag haar vrijwilligers. Normaliter wordt in de nazomer een excursie georganiseerd, maar door de nog geldende corona-maatregelen was dit helaas niet mogelijk. Omdat velen elkaar al lange tijd niet hadden gezien bleek deze viering een belangrijk moment om weer eens bij te praten.

Het bestuur maakt van de gelegenheid gebruik om de commissie Helpt Elkander te bedanken voor de enorme inzet bij het ontwikkelen van het gelijknamige multimediaproject. Binnen dit project zijn verhalen uit de oorlogsjaren van tieners-van-toen of hun kinderen verfilmd. Daarnaast is een informatieve wandeling vorm gegeven langs monumenten, belangrijke plaatsen uit de oorlog en onderduikadressen. De commissieleden en fotograaf Marc Pluim ontvingen allen een gedrukt exemplaar van de gebundelde werken uit de buitenexpositie van deze nazomer.

Herman Steunenberg heeft dit jaar besloten het bestuur van Velp voor Oranje te verlaten. Velp voor Oranje is Herman zeer erkentelijk voor alle energie en tijd die hij de Velpse samenleving gedurende vele jaren heeft geschonken. Met passende cadeaus heeft het bestuur afscheid genomen van een erg betrokken bestuurslid. We zullen hem zeker blijven zien, niet alleen omdat hij ook als adviseur betrokken blijft.