Kermis in Velp!

Van donderdag 31 maart t/m zondag 3 april organiseert Velp voor Oranje weer de jaarlijkse traditionele Oranjekermis in het centrum van het dorp op parkeerterrein ‘De Vlashof’ achter Albert Heijn. De kermis is alle dagen open van 13.00-23.00 uur.

Op de kermis staan diverse activiteiten. Van gekleurde olifanten, een grote trampoline, de cakewalk, familieachtbaan en een draaimolen voor de kleintjes. Daarnaast kun je natuurlijk genieten van het ouderwets ballengooien en touwtjetrekken en ontbreekt de lekkere suikerspinnenkraam niet. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn behendigheid testen bij het Dartsspel.

Op alle Velpse en Rozendaalse scholen worden de komende dagen kortingsmuntjes uitgedeeld voor de Kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje. Een ander cadeautje is dat alle jonge en oudere mensen met een beperking via SIZA zijn uitgenodigd om vrijdagmiddag 1 april van 13.00 – 15.00 uur gratis de Kermis te bezoeken. Ook thuiswonende gehandicapten zijn van harte welkom. Burgemeester Carol van Eert zal hen om 14.00 uur officieel begroeten. En hij zal velen van hen daarna begeleiden in de diverse kermisattracties. Leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein helpen ook daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen en frisdrank en krijgen alle deelnemers een presentje.

Behalve dat het gezelligheid brengt in het dorp, is de Kermis de belangrijkste bron van
inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje waardoor het hele jaar allerlei activiteiten kunnen worden georganiseerd. Geniet dus van de Kermis en verheug je daarna op een hele dag samen Koningsdag vieren in Velp!