Oldtimers op Koningsdag

De voorbereidingen voor weer een geslaagde Koningsdag in Velp zijn in volle gang. Het is een traditie van bijna 20 jaar dat bezoekers op Koningsdag in Velp van antieke en heel oude auto’s kunnen genieten. Helaas wordt er dit jaar geen tourrit georganiseerd. Bezitters van oldtimers zijn natuurlijk wel van harte welkom om naar Velp te komen. Het is een feest voor vele Velpenaren om de oude auto’s te kunnen aanschouwen. Vanaf 18.30 uur worden de lanen rondom de vijvers in het Villapark vrijgehouden, zodat daar de mooi opgepoetste oude en antieke auto’s kunnen parkeren. Vanuit de muziektent in de vijver klinkt gezellige muziek en aan de wal is een groot en sfeervol terras ingericht waar studenten van Hogeschool Larenstein drankjes en hapjes van de barbecue serveren.

Aansluitend begint om 20.00 uur het Villaparkconcert. De Arnhemse Storyville Jassband speelt oude stijl jazz en dixieland muziek. Dit concert is al jarenlang het gezellige slot van de Koningsdag. Inwoners van Velp en omliggende dorpen (en stad) komen er graag naar toe om elkaar te ontmoeten en na te genieten van een gezellige Koningdag. En natuurlijk komen daar ook de tientallen vrijwilligers van zo’n 15 Velpse verenigingen die deze dag vast en zeker weer tot een succes hebben gemaakt.

Informatie voor oldtimerbezitters over de aanrijroute van de Oldtimers wordt binnenkort gedeeld op www.velpvoororanje.nl.