INSCHRIJVING POPULAIRE KONINGSMARKT VELP

In Velp zijn de voorbereidingen voor Koningsdag, op zaterdag 27 april, alweer in volle gang. Een van de grootste attracties die Oranjevereniging Velp voor Oranje al tientallen jaren organiseert is de Koningsmarkt op de Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan. Lees meer over de activiteiten en het reserveren van kramen.

Boekenmarkt en Vogelschieten
Met 220 kramen is het de grootste particuliere markt van het Oosten die de laatste jaren ruim 30.000 bezoekers trekt. Door de ruime opstelling van de kramen en de situering op de brede Rozendaalselaan met eeuwenoude beuken, is de sfeer dorps en gezellig gebleven. Bewoners uit alle delen van Velp staan gebroederlijk naast elkaar. Er speelt zo nu en dan een draaiorgel en jonge muzikantjes verdienen een zakcentje met hun optreden. Op de parkeerplaats van het Gezondheidscentrum is dit jaar een grote boekenmarkt en daar is ook het traditionele Vogelschieten. Om 12 uur arriveert de Schutterskoning van 2023 in een rijtuig met paarden. De nieuwe Koning wordt rond 14 uur met dezelfde koets via kasteel Biljoen naar huis gebracht.

Inschrijven
Kon men voorheen in april nog wel een kraampje bemachtigen, tegenwoordig zijn de 220 kramen binnen enkele weken verhuurd. Vaak staan vriendengroepjes en families dicht bij elkaar en maken er zo samen een gezellig dag van. Een dag die ook nog behoorlijk wat geld kan opleveren. Informatie en inschrijfformulier staan vanaf donderdag 15 februari om 20.00 uur op de speciale website van www.velpvoororanje.nl

(Werkt de link niet? kopieer dan http://koningsmarkt.velpvoororanje.nl/index.php?inhoud=Koningsdag&id=20 in uw tekstbalk)